albulescu

obscured by clouds meddle http://www.pinkfloyd.co.uk/dsotm/content/setup.html the very pants I was returning... the pick

joi, iulie 16, 2009

ctp vs ridzi adica o lupta inuman de debalansata, nu-i corect

absolut geniala alegatiunea varzarului de la
http://www.catavencu.ro/cuvintul_care_ia_in_deridziune-8919.html

"V-o puteti inchipui pe doamna Ridzi basindu-se?", intreaba Cristian Tudor Popescu in editorialul lui de vineri din Gandul. O-ho-ho, cum sa nu! Bineinteles. Dar, pina acolo, nu poti sa nu te intrebi daca a scris vreodata CTP-ul cu tot atita violenta si despre marii mastodonti cacaciosi si diareici de-a binelea ai coruptiei. Cum oare isi gaseste in acest soricel corupt, in acest gindacel al coruptiei, motiv sa-si verse furii mai potrivite pentru un Nastase, pentru un Necolaiciuc, Mitrea, Nica? Raspunsul e simplu si psihanalizabil: CTP-ul o place pe Ridzi. Din start, felul cum s-a exprimat CTP-ul te trimite la o erectie. Dintre toate exprimarile posibile, CTP a ales una foarte senzuala. Cind te gindesti la o tinara frumoasa, chiar daca corupta, ca se baseste, e evident. Iar restul editorialului e doar o acoperire care nu reuseste sa inlature mirosul greu de sex care iese prin toti porii din slitul editorialistului.

Pe CTP, e clar, limbajul civilizat nu-l incape. Simte ca vrea sa dea in cap. Ar vrea o revolutie, o rasturnare a regulilor, un care pe care in care el sa fie de partea saracilor, a gloatei care va ataca palatul si-si va face dreptate. Cind scrie "V-o puteti inchipui pe doamna Ridzi basindu-se?", deja vedem filmul cu el urcind cu sabioiul de om sarac scara spre iatacul unde doamna Ridzi, imbracata doar intr-un generos decolteu indesat cu sutele de mii de euro, trage pirturi de frica sub plapuma. Rasculatul e gata s-o omoare. Dar, inainte de a-i da in cap, o s-o violeze.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home