albulescu

obscured by clouds meddle http://www.pinkfloyd.co.uk/dsotm/content/setup.html the very pants I was returning... the pick

miercuri, octombrie 21, 2009

alcoolul - prieten sau dusman



Alcoolul – prieten sau dusman

Persoanele care beau alcool moderat au un risc scazut sa sufere de afectiuni cardiovasculare, mai ales daca consuma vin rosu, deoarece acesta creste nivelul colesterolului "bun" din organsim si scade nivelul de glicemie din sange, arata un studiu. Un pahar de vin rosu consumat dupa masa reduce riscul aparitiei dementei. Bautura are si capacitatea de a creste speranta de viata in randul populatiei si de a reduce riscul aparitiei unor anumite tipuri de cancer, precum cel esofagian, releva o alta cercetare in domeniu.
Lunar, apar diverse studii care prezinta beneficiile pe care un pahar cu vin sau o halba cu bere le au asupra sanatatii. Potrivit expertilor de la Societatea Americana de Cancer si ai celor de la Asociatia Americana pentru Inima, alcoolul nu aduce beneficii sanatatii, mai ales in cazul celor care beau zilnic. Vicepresedintele Societatii Americane de Cancer, Susan Gapstur, atrage atentia ca alcoolul este unul dintre principalii vinovati de aparitia cancerului de larige, esofag, ficat, colon, san.

"De regula, suntem obisnuiti sa bem un pahar de alcool la sfarsitul zilei, cand organismul nostru, dar mai ales ficatul, este obosit, iar toate functiile organelor vitale incep sa isi reduca din intensitate. Alcoolul trebuie baut in timpul zilei, pentru a nu ne afecta sanatatea, dar acest lucru nu putem sa il facem pentru ca, in acea perioada, suntem la serviciu", completeaza Susan Gapstur.
Purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane pentru Inima, medicul cardiolog Jennifer Mieres, sustine ca ficatul este primul organ afectat, mai ales cand alegem sa bem alcool zilnic. O alta problema ridicata de specialisti este aceea ca in niciun astfel de studiu nu este precizat ce inseamna consum moderat de alcool, astfel ca fiecare consumator poate consuma oricat.

Potrivit medicilor, 330 de ml de bere, 100 + 150 ml de vin sau 30 + 50 ml de bauturi spirtoase reprezinta consumul zilnic recomandat. Acestea sunt dozele recomandate pentru barbati, iar pentru femei cantitatea trebuie redusa la jumatate. Tot ce depaseste aceasta cantitate pune sanatatea in pericol.
Specialistii nu contesta faptul ca vinul contine antioxidanti, precum resveratrol, care reduc riscul de boli cardiovasculare. "Fructele si legumele in stare cruda ofera mai multe beneficii organismului decat un pahar de vin", adauga Jennifer Mieres.

Nota albulescu:

si acum .... uitandu-va la poza de mai sus, puteti sa-mi spuneti care dintre cele 3 ipochimene este jenifer conolly aia care sustine (in mod tendentios spun eu) ca nu ie bine sa bei seara desi se contrazice doo randuri mai sus si jos (de fpt peste tot in texte) ca oricum n-ai cand sa bei ca doar n-o sa stai la bureau cu vodca pe masa sau sa bei coniac dimineata in loc de ceai + fptul ca oricum mai bine nu bei ca sa nu faci buba la esofag (paragraf 2) si ca cica mai bine bei ca sa eviti riscul de buba la acelasi esofag (paragraf 1) deci se contrazice = > deci nu este sistem

plus ca orice om de bun simt (daca e om) poa sa confirme ca alcoolul e demonstrat de vieata nu de studiu nu strica la nimeni ba dimpotriva usureaza comunicarea, apetitul, arde etapele in evolutia relatiilor, arde caloriile in exces, creeaza dependenta insa o dependenta benefica, produce in principal amintiri frumoase - majoritatea povestim insufletiti cand ne-am facut prastie ultima oara si cu cine

propun o modalitate de identificare in poza de mai sus a maimutzei jenifer care incearca sa denigreze licoarea zeilor
1. este singura caucaziana din imagine si uitandu-va la fata ei probabil intelegem usor de ce uraste alcolul desi ar trebui sa-l iubeasca fiind ultima ei sansa adjuvanta de a seduce vreun marginal
2. este cioroipina aia din mijloc sau aia din margine care au senzatia ca daca a castigat osama alegerile poa' sa debiteze orice si noi stam in asana si in spirala sa le inghitim si propovaduim elucubratiile
3. oricare dintre cele trei poate fi jenifer intrucat toate femeile sustin ca alcoolul trebuie scos in afara legii in schimb statul la coafor 4-5 ore ar trebui legiferat iar hairstilistii ar trebui venerati, pierdutul vremii prin magazine fara sa cumperi decat o pereche de dresuri este o activitate culturala, viratul la stanga de pe banda 1 din trei in 25 de m este un sport olimpic, K1 este inuman ... and so on

3 Comments:

At 11:40 a.m., Blogger andrei1205@yahoo.com said...

semnalez aparitia recenta a altor alegatiuni inepte despre fptul ca cei carora dau zilnic sa zaka la ficat le pasa intrucatva despre cum le arata dintii; ai zice ca articolul este scris de minim unu cam gay ashea sau bulangiu travestit insa evident ca ieste vb tot despre una Brita brunhilda care pb este fan oprah sau duminica in familie

Vinul alb dauneaza mai mult dintilor decat cel rosu, conform cercetatorilor de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania, scrie, miercuri, telegraph.co.uk.
In cadrul experimentelor, au fost studiate efectele pe care vinurile din Germania, Franta, Italia si Spania le au asupra dintilor unor persoane cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani. Oamenii de stiinta au concluzionat ca soiurile de vin alb precum Chardonnay sau Pinot Grigio distrug smaltul dintilor mai repede decat o fac vinurile rosii, precum Merlot sau Claret. In urma consumului de vin alb, dintii unui individ devin mai sensibili la bauturile foarte calde sau foarte reci. Totodata, acidul din vinul alb poate face ca dintii sa devina mai vulnerabili la pete aparute in urma consumului de ceai, cafea sau diverse mancaruri.
Cercetatorii au scufundat dintii scosi ai voluntarilor in bautura, timp de 24 de ore. S-a observat ca cei mai afectati erau dintii scufundati in vin alb. Totodata, oamenii de stiinta au declarat ca nu este bine ca indivizii sa se spele pe dinti imediat dupa ce au consumat vin, pentru ca dantura este sensibila si poate fi afectata. "Traditia frantuzeasca de a consuma, la desert, branza si vin poate fi benefica in prevenirea eroziunii dentare. Explicatia este ca branza contine calciu, mineral care anuleaza o parte din efectul pe care vinul il are asupra smaltului", a declarat dr. Brita Willershausen, coordonatorul cercetarii.

 
At 1:14 p.m., Blogger Ciprian said...

M-ai uns pe suflet,tata!
Parerea mea!

 
At 5:45 p.m., Blogger andrei1205@yahoo.com said...

wow teachere, esti unul dintre cei mai fideli cititori (poate singurul heheheheh)
chiear mieam pus intrebarea de ce o asemenea tema solida nu produce rumoare .... fie si numai pentru ca team bucurat pe tine si inseamna ca demersul meu nu a fost in van

 

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home